Verhoging vrijwilligersvergoeding - VZW Support
15465
post-template-default,single,single-post,postid-15465,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Verhoging vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligers

Verhoging vrijwilligersvergoeding

Binnenkort komt er een verhoging van de vrijwilligersvergoeding, maar niet voor iedere sector.

In ons land tellen we een hoog aantal vrijwilligers. Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht buiten een vast dienstverband. Zij worden voor deze prestaties niet vergoed. Om de vrijwilliger zelf niet te laten opdraaien voor onkosten is er een forfaitaire kosten vergoeding met een maximum van €34,03/dag en een maximum bedrag van op €1361,23/jaar.

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft besloten om het vrijwilligersstatuut te verdelen in drie sectoren.

  • (Nacht en dag) oppas bij hulpbehoevende personen
  • Het niet-dringend liggend ziekenvervoer
  • Sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester, seingever bij sportwedstrijden

Men ziet in deze sectoren massaal mensen afhaken omdat zij hun kosten niet meer gedekt krijgen met de vergoedingen waar zij nu recht op hebben. Daarom zal het maximumbedrag van de onkostenvergoeding worden opgetrokken naar een maximumbedrag van €2500/jaar.

Dit zou ervoor moeten zorgen dat de vrijwilligers in deze drie sectoren zonder problemen het vrijwilligerswerk kunnen blijven uitvoeren.

Geen reactie's

Geef een reactie