Subsidies voor vzw bij aankoop elektrische wagen! - VZW Support
15459
post-template-default,single,single-post,postid-15459,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Subsidies voor vzw bij aankoop elektrische wagen!

Laadpaal en elektrische wagens

Subsidies voor vzw bij aankoop elektrische wagen!

Dat er premies te rapen vallen wanneer je ecologisch verantwoord aankoopt weet ondertussen iedereen. Maar wanneer heb je er precies recht op?

Met een elektrische wagen rijden is ecologisch, wat dus wil zeggen dat je in aanmerking kan komen voor een premie. Hiervoor moet je voldoen aan twee voorwaarden. Eerst en vooral moet je tot één van deze groepen behoren: natuurlijke personen (hetzij particulier hetzij zelfstandig), aanbieders van autodelen en vzw’s. Deze groepen kunnen immers sinds 2018 ook aanspraak maken op een premie. De tweede voorwaarde is dat zij gevestigd moeten zijn in het Vlaams Gewest.

Het is mogelijk om voor meerdere wagens een premie te ontvangen. Er is een plafond gesteld op €200.000 per organisatie per jaar. De wagen moet bovendien aan een aantal kenmerken voldoen. Zo gaat het hier over zero-emissie voertuigen. Deze moeten dus ofwel 100% elektrisch zijn ofwel wagens op waterstof of brandcellen zijn. Daarenboven komen enkel voertuigen uit de categorie M1, lichte bestelwagens uit categorie N1, bromfietsen en motorfietsen in aanmerking voor een premie.

Het is belangrijk om je goed te informeren alvorens over te gaan tot het aankopen van een elektrische wagen wanneer men graag een premie ontvangt.

Voor meer informatie omtrent de verschillende categorieën kan je terecht op de site van de Vlaamse overheid.

Geen reactie's

Geef een reactie